Inspelningsdag 1 - Så gick det

Det var en hård helg som nu flyr bort från oss men det var också en riktig kanonhelg!
  Som jag sa igår så finns det otroligt mycket att visa och berätta från helgen och för att inte tråka ut er så tar vi inte allt på en gång utan vi börjar med lördagens inspelningar som gällde bandet och intro/outroscenerna med vår yngsta skådespelare Tilda Larslin.
 
Det började faktiskt redan på fredagen när regissören och filmteknikern Erik Ström anlände från Sandviken med sjukt mycket filmprylar i bagaget på sin bil.
  Därpå följde ett lång planeringsmöte som av någon anledning hölls på det bästa kebabstället i Sverige. Det dåliga är att detta ställe ligger i Nora (åk dit om ni har vägarna förbi), förstår inte varför vi drog iväg 4 mil för att ha planeringsmöte?
  Efter sjukt god kebab, ett misslyckat försök att köpa Noraglass och många långa planeringstimmar senare var det så dags för att börja spela in.
 
På lördagens morgon drog det så äntligen igång.
  Från klockan åtta på morgonen jobbade filmteamet hårt med att sätta i ordning ljud och ljusanläggningarna så att allt skulle vara på plats när bandet anlände vid klockan tio.
  Samtliga bandmedlemmar infann sig exakt klockan tio (det har aldrig hänt förr) och exakt klockan halv elva drog inspelningarna igång. Mer än 20 tagningar ur olika vinklar plus minst två individuella tagningar var och tagningar bakifrån på våra ryggar krävdes innan regissören ansåg att han hade tillräckligt med material för att kunna få oss att se bra ut på videon.
  Trots att det tog bort emot 4 timmar så jobbade alla stenhårt och det flöt på hur bra som helst. Att spela in i ett trångt trapphus med sjukt hög volym är inte det lättaste men alla ansåg tydligen att lite lock för öronen sällan har skadat någon.
 
Efter att ha avtackat ett hårt arbetande band som var sjukt trötta efter fyra timmar med "bomberna över London" i öronen så var det dags för intro/outrotagningar med Tilda Larslin.
  Det var såklart enklare att jobba med bara en skådespelare i en mindre lokal men efter att en viktig lampa smält samtidigt som lokalen tycktes reflektera allt ljus i världen var vi nära att ge upp. 
  Tillslut fick vi dock ihop allt material vi behövde och runt klockan 18.00 var vi klara.
 
Nu finns en hel del oredigerade (inoficiella) bilder från inspelningarna på vår facebook: www.facebook.com/albinlarslin 
  Glöm inte att gilla vår sida om ni ändå har vägarna förbi.
  Imorgon kommer bilder och berättelser från inspelningsdag 2 men Kajsa Haavikko Leksell, Andreas Hoffner och Tilda Larslin.
Bandet!
Tagningar bakifrån
Tilda under introscenen
Världens tröttaste filmteam

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0