Timmar i studion

Nu dundrar det på med stormsteg i studion. Ett regnigt Sverige i slutet av juni betyder för många "dagar som borde tillbringats på stranden men istället tillbringas inomhus" så är det även för oss. Dock så är vårat hus just nu en studio och vår TV är utbytt mot inspelningsspår och ostämda gitarrer.
  I veckan som varit har vi, under ledning av Marcus Nowak, spelat in trummor på 7 av totalt 11 låtar. Dessutom har vi lagt bas på 2, akustiska gitarrer på 2 och dessutom en del elgitarr på vissa låtar.
  Till veckan blir det mer gitarr och bas. Det är skönt att bli av med grunderna så att man kan börja pilla med stråkar, blås och sång m.m. för det tar betydligt mer tid.
  Just nu kan man också följa inspelningarna lite mer ordentligt på instagram, AlbinLarslin, där det finns en hel del bilder från studion. Här kommer dock ett uval:
 

Början av inspelningar

Sådär ja! Då var vi hemma från USA och framförallt betyder det att inspelningarna av den nya skivan kan dra igång på allvar.
Den senaste veckan har vi suttit i den lilla studion och lagt slask versioner av nästan samtliga elva låtar och imorgon ska trummorna spelas in på några av dem.
Nu är det mycket jobb och långa kvällar som väntar men det livet är väl det alla musiker drömmer om eller?


Lilla studion


Welcome to...

Ja det sista stället vi är välkommna till efter LAs Vegas är såklart vårt hem.
Det är ju så att nio av tio resor ofta slutar så. Hur länge dom en varar eller hur roliga och felaktiga dom än blivit så slutar man ofta på tröskeln till det ställe man först åkte bort ifrån.

Det känns både roligt och tråkigt såklart. Hemma är flickvän, lägenhet, en sommar instängd i studion, rena kläder, en garderob, lite pengar på kontot och ändlösa nätter.
Borta är samma linne i 4 veckor, rostiga sängar utan lakan, högljudda husbilsresor, plump och tillslut också ändlösa nätter.
Jag kommer sakna det här livet som jag alltid gör efter en resa men nu väntar ny skivinspelning, hoppas vi får en singel till början av juli!


Welcome to...


RSS 2.0