Nyår! Det firar vi med inspiration!

Hejsan!

Tiden är knapp för allt utom julfirande nu för tiden. Speciellt när 5 låtar och en ep ska göras klara. Rättigheter ska ordnas, det ska fixas med STIM, omslag ska göras och allt det där. Dessutom ska man köpa riktigt fin öl till nyårsfirandet och dessutom köpa rätt strumpbyxor till flickvännen på Lindex. Självklart lyckas man ju tappa bort sig i myllret av olika upplagor av strumpbyxor och det blir en kamp mot alla andra galna tjejer som också vill ha precis dom strumpbyxor som jag fått instruktioner att köpa. Efter rivsår på kinden och bitmärken i axeln går en glad hjälte segrande ur kampen! Aldrig mer Lisa!

Här får ni i alla fall en lista med inspiration:

Cover me - Bruce Springsteen
Öppna ögonen - Babian
Kiss Kiss all night - Next to never - wills
The Pact - Villagers
Little lion man - Mumford and sons
What is hip? - Tower of Power
Allt med Bowie
Falling in love (at christmas time) - Moneybrother
I don't like mondays - Boomtown Rats

Gott nytt år!

Nu går låtarna att ladda ner på soundcloud!

Hallå!

Många har hört av sig och undrat vart man kan ladda ner låtarna och därför känns det såklart bra att det nu går att göra det på http://soundcloud.com/albinlarslin
Det är bara att gå in på sidan och trycka på download, svårare än så är det inte.

Nu är dessutom dom nya låtarna i sista fasen av inspelningen. Alla instrument är klara och i helgen ska det läggas sång och kör. Detta gör att låtarna nog är klara precis efter jul och kommer då att åka på mixning. Sen så blir det släpp av låtarna någon gån i mitten av januari!

Ha det jättebra!

Recension på musikbloggen queclub!

Hallå!

Nu har det hänt igen! Precis lika kul som förra gången någon bestämde sig för att tycka om min musik. Nu finns nämligen en ny recension av min musik ute på musikbloggen queclub: http://queclub.wordpress.com/2010/12/13/albin-larslin-hjalper-oss-genom-vintern/. Gå gärna in och läs recensionen om ni har tid och lust. Jag är såklart väldigt stolt och otroligt tacksam för att intresset för min musik verkar vara såpass stort, dessutom tycker jag att det är en väldigt fin recension.
  Jag vill också rikta ett stort tack till Fabian Forslund som, hjärnan bakom hela queclub och mannen som valt att skriva den fina recensionen. Därpå också en av de trevligare människor jag varit i kontakt med. Tack så mycket Fabian!

Ha det jättebra!
Kram Albin
 

Tisdagarna med Morrie!

Hej!

Boktips för alla er som ska läsa något som inspirerar. Fick jag välja en enda sak som jag skulle rekommendera någon annan att göra för att den personen sen ska kunna skriva musik så är det att läsa den här boken. Den tar upp det mesta om vad inspiration kan betyda för människan.
  För er som inte ens hört talas om boken så handlar den om en man vid namn Morrie som är döende i als och hans gamla student som träffas varje dag och pratar om livet.
  Boken är kots sagt genial och jag har själv läst den 4 gånger, det är verkligen en bok man kan gråta till men den är också otroligt vacker och upplyftande.
  Själv så hittar jag alltid inspiration till texter och melodier i boken och fastnar jag när jag skriver går jag alltid tillbaka till den här eller någon annan bok för att få en annan synvinkel på temat.
  Alla har nog något man blir otroligt inspirerad av. Det kan vara allt mellan en älskare och en hund. Det viktiga är nog att man har inspirationen i tankarna.

"Downtown train" - Tom Waits: Genialt! Låten med gitarrmelodin som skulle kunna skära genom elden. Moneybrother har gjort en svensk version av låten (Tåget som går in till stan). Fick jag välja en låt att minnas min ungdom till skulle det vara den här låten.

Tröjor på G!

Hallå!

Nu är ännu en kul grej på gång för er som är intresserade. Det verkar som om det kommer att tryckas upp tröjor med Albin Larslin and The Bad Dressed Arctic Explorers tryck på. Trycket designas av Erik Ström med hjälp av hans kompisar på Jönköpings universitet och det håller på att bli färdigställt just nu.
  Det känns såklart väldigt kul med tröjor och dom kommer att finnas att köpa så fort dom är klara för så billigt pris som möjligt. Vi vet dock inte vad tillverkningen kommer att kosta än så länge så därför är priset fortfarande oklart.
  Om man är intresserad av en tröja är det bara att höra av sig på mail: [email protected] eller skriva en liten kommentar på myspace så fixar vi det så fort vi kan.

Ha det jättebra!
Kram Albin

"Terrible Love" - The National: Vacker låt från deras nya skiva High Violet. Tycker annars att de The National kan bli lite ensidiga i längden men dom är också otroligt fina att lyssna på.

"No Surrender" - Bruce Springsteen: Från Born in the USA från 1984. Ett album som är bra nästan rakt igenom och som jag lyssnat mycket på under några veckor. Rekommenderar starkt hela albumet för er som inte hört det. Är väldigt inspirerad av sådan här musik och den bidrar strkt till soundet på mina egna låtar.

RSS 2.0