Det finns så mycket, så mycket!

Hej!

Läste nyss början på Jonas Karlssons novell "Rummet". Läste precis innan det klart "Slash" självbiografi. Tittade förra veckan, för hundrade gången, på livet från den ljusa sidan. Ska troligtvis kolla på Stinsen brinner när jag kommer hem. Pratade med min bästa vän igår - "Det finns ingen plats för oss på kontor"..."Jag måst bli någonting"...HAHAHAHA!
 
Det finns nog ingenting som är så ovisst som inspiration, som tur är. Jag har hört att man på en mer proffsig nivå ska kunna jobba sig till inspiration så vad ska man säga...jag är absolut inget proffs än.
Det härliga med inspiration är precis det jag beskrev. Den kan komma precis vart som helst ifrån! Det är svårt med inspiration också. Det råder ju ständigt en debatt om huruvida man faktiskt kan jobba sig till den eller inte. Det kommer troligtvis alltid att finnas brinnande konstnärer som förkastar allting i form av hårt arbete och menar att "riktig konst" ska lidas fram.
  Jag föredrar att inte ta parti i debatten då jag just nu mest får min inspiration och hoppas att det ska fortsätta så. Ändå gillar jag att jobba hårt och tycker själv att låtar som jag jobbat på länge och tänkt igenom ofta är minst lika bra som saker som bara "kommit" till mig.

"Albin, en dag kommer vi vara så sjukt stora".....HAHAHAHAHA!

Låtar på myspace!!!

Hej på er!

Efter tvåtusen turer fram och tillbaka från mixerbordet och med tusen löften om att låtarna är klara så finns nu äntligen tre helt nya låtar på myspace. Låtarna kom upp i fredagskväll och jag vill nu tacka alla som varit med och gjort dem till verklighet.
  Tack Linus, Sammi och Adolf för massor av energi, glädje och humor i studion och såklart för de väldiga körinsatserna som absolut tar låtarna till en ny nivå. 
  Tack Lisa för underbar sång på "Razorblade blues" och för allt som någonsin går att tacka för!
  Tack Marcus för allt som har med mixning, redigering, skitsnack och allt annat att göra.

De nya låtarna finns just nu alltså på (www.myspace.com/albinlarslin) gå gärna in och lyssna och säg vad ni tycker. Låtarna har blivit inspelade under vintern och kommer att finnas med på min skiva som vi pratar mer om senare.  
  Nästa inspelningsprojekt är redan igång och det ska gå betydligt fortare då det bara är två låtar som i princip redan är klara. Tack alla ni som lyssnar!

Ha det jättebra!
Kram Albin

Låtar idag!

Hallå på er!

Idag kommer tre stycken nya låtar att finnas uppe och det känns skitbra!
Ville bara tala om det!

Radioprogrammet på myspace!

Hej på er!

Har varit mycket de senaste dagarna så har inte alls hunnit med att uppdatera er om läge men just nu är det såhär i alla fall:
Igår spelades "Holly Golightly" i programmet "Demo" i radion i Karlstad. Programmet går i repris imorgon fredag klockan 08.35 och det finns även ute på myspace på www.myspace.com/demoknradio för er som är intresserade.
Imorgon komme (jag lovar och svär) tre nya låtar upp på myspace. Efter klockan 20.00 ska dom finnas uppe så kasta ett öga ditåt om ni har tid och lust.

Ha det jättebra!
Kram Albin

Låtarna i radio på onsdag och fredag!

Hallå på er!

I veckan har jag lovat säkert hundra gånger att de nya låtarna ska läggas ut och det är på gån, jag svär. Innan veckan är slut ska låtarna finnas ute, det är mitt nya löfte och jag ska försöka att hålla det.
  Det känns dock mycket roligare att berätta för er att nu i veckan kommer någon/några av de tidiga låtarna att spelas i ett "demo" inslag i radion i Karlstad/värmland. Ni som har möjlighet då ska absolut försöka lyssna. Där kommer dom också presentera lite om vad bandet och jag ska ha för oss under de närmaste månaderna.
  Programmet börjar på onsdag 09.35 på frekvens/kanal 92,2 knradio. Reprisen är på fredag 08.35 så lyssna om ni har möjlighet.

Ha det bra!
Albin
 


Ber om ursäkt, nya låtar imorgon!

Hej på er!

Som ni säkert förstått eftersom jag skrivit det flera gånger var det meningen att de nya låtarna skulle komma upp på myspace idag. Så är det dock inte, det har blivit ett litet fel i mixningen som måste åtgärdas så först imorgon är det klart. Lovar att lägga ut dom så fort jag har möjlighet.
Hoppas det är okej?

Kram Albin

Klart och redo att släppas!

Hallå på er!

Igår var jag i studion på kvällen för att lägga lite slaskinspelningar på ett annat projekt som jag dragit igång nu i dagarna. Ska berätta mer om det en annan gång när det blir lite mer aktuellt. Hur som helst:
När jag kom dit var Marcus där och mixade, bara det i sig är sjukt. Vilken man åker från sina barn klockan halv tio på kvällen för att mixa låtar åt en 20 årig drömmare som bara vill att så många som möjligt ska höra hans musik, du är värd allt tack Marcus.
  Hur som helst så var i alla fall två av låtarna klara och jag fick göra dom i den version som kommer att ges ut. Detta innebär att låtarna kommer att komma ut imorgon eller på torsdag så håll era ögon öppna.
Hör av mig igen så fort jag vet mer, ha det bra så länge!

Kram Albin

I veckan kommer de nya låtarna!

Hej, Hej!

Nu har jag tjatat nog mycket om de nya låtarna så det känns bra att kunna säga att de kommer upp under veckan. I alla fall två av dem. Ska nog släppa låtarna i två omgågngar för att hålla er på bänken lite till men det kommer alltså inte att dröja länge innan alla fyra låtar finns att tillgå på myspace.

Annars är det bra!
Kram Albin


På tisdag är det klart!

Hallå!

Yes nu har jag äntligen fått ett datum. Snackade med Marcus igår och han sa att mixningen kommer att vara klar på tisdag. Som jag tidigare sagt så finns det inga tider i världen som man håller inom musiken men nästa vecka kommer låtarna i alla fall att finnas uppe på myspace och soundcloud. 4 låtar som spelats in nu under vinterhalvåret.
  Det kommer också att dra igång en ny inspelningsrunda precis nu när den förra avslutas. De sista låtarna som ska vara med på skivan börjar bli färdiga och är snart redo att spelas in. Det blir sista gången vi samlar ihop bandet innan skivan kommer till sommaren, funderar just nu på hur vi ska göra med singel och sådär men vi får se. Just nu fokuserar vi på låtarna som alltså kommer nästa vecka, håll ögonen öppna!

Kram Albin

Slutmix på gång!

Hej!

Snackade med mix-Marcus igår. För er som inte vet är det han som mixade mina förra låtar och det är också han som håller på med mixningen av de nya låtarna. 
  Hur som helst så sa Marcus i alla fall att låtarna i princip är klara, det är lite finjustering som återstår men det skulle inte ta allt för lång tid lovade han. 
  Marcus är grym. Han har hjälpt mig jättemycket med både inspelning, mixning och allt annat kring låtarna och jag är skyldig honom hur mycket som helst. Hans enda problem är att han är en väldigt upptagen man så när han säger en tid kan det bli lite senare än man tänkt sig.
  Men, men. Eftersom han nu gett någon form av klartecken så ska det väl inte dröjja mer än en vecka i alla fall.

Keep the car running - Arcade fire: Genialt!

Tillbaka till verkligheten

Hallå på er!

Nu är jag tillbaka i Karlskoga, denna älskade stad. Visst har utlandet sin charm men som tur är har Karlskoga det också.
Thailand var bra, till och med väldigt bra! Det var absolut inte vad jag väntade mig när jag kom dit och jag fick se och uppleva saker som jag aldrig kommer att se igen! Sällskapet var inte heller det sämsta. Tack Elin, Patrik...och...vad heter hon??... Lisa också för en skitkul resa med massor med skojj.
Har ju aldrig varit bra på det där med att ha med kamera men vill ni se bilder finns ju alltid hon som aldrig överger kameran www.lisaholm.blogg.se

Nu till det viktiga:
Låtarna är i slutet av mixningen och kommer snart att återvända hem för att sen komma ut lite varstans. Snart ska det finnas en ordentlig facebook-gruppp också, har inte riktigt engagerat mig i det än så länge.
Men som sagt: 4 nya låtar om bara någon vecka. Lovar dock inte att allt kommer upp på samma gång, måste ju hålla er på bänken lite.

Lyssna gärna på Dungens nya, riktig bra skiva!

RSS 2.0